Trojjazyčný recept na anglické scones

Trojjazyčný recept na anglické scones

Jak jsem řekla, tak jsem učinila!

Poprvé jsem pekla anglické scones a moc se povedly. Recept z internetu jsem "ozdravila" celozrnnou špaldovou moukou a moukami z dalších (pseudo)obilovin a byla to dobrota.

Co budete potřebovat?

For baking

Zum Backen

Na pečení

400 g flour*

400 g Mehl*

400 g mouky*

5 tablespoons sugar*

5 Esslöffel Zucker*

5 lžic cukru*

2 tablespoons baking powder

2 Esslöffel Backpulver

2 lžíce kypřícího prášku

1 teaspoon salt

1 Teelöffel Salz

1 lžička soli

180 ml plant milk

180 ml Pflanzenmilch

180 ml rostlinného mléka

100 g plant butter* / margarine / coconut oil

100 g pflanzliche Butter* / Margarine / Kokosöl

100 g rostlinného másla* / margarínu / kokosového oleje

2 tablespoons lemon juice

2 Esslöffel Zitronensaft

2 lžíce citronové šťávy

For serving

Zum Aufstreichen

Na namazání

plant butter or cream spread*

pflanzliche Butter oder cremiger Aufstrich*

rostlinné máslo nebo smetanová pomazánka*

jam

Marmelade

džem

 

Moje vychytávky:

* Notes

* Anmerkungen

* Poznámky

I mixed ½ wholewheat spelt flour, ⅙ buckwheat flour, ⅙ millet flour, ⅙ sorghum flour (that’s why my scones are so dark).

Ich habe ½ Vollkorn-Dinkelmehl, ⅙ Buchweizenmehl, ⅙ Hirsemehl und ⅙ Sorghummehl vermischt (darum sind meine Scones so dunkel).

Smíchala jsem ½ celozrnné špaldové, ⅙ pohankové, ⅙ jáhlové a ⅙ čirokové mouky (proto jsou moje scones tak tmavé).

I used panela instead of sugar.

Statt Zucker habe ich Panela verwendet.

Místo cukru jsem použila panelu.

I recommend Vegan Block from Naturli’ (butter) and Creme Vega from Dr. Oetker (cream spread).

Ich empfehle Vegan Block von Naturli’ (Butter) und Creme Vega von Dr. Oetker (cremiger Aufstrich).

Doporučuji Vegan Block od Naturli’ (máslo) a Creme Vega od Dr. Oetkera (smetanová pomazánka).

 

 

Jak na to?

Method

Zubereitung

Postup

Preheat the oven to 220°C.

Den Backofen auf 220 Grad vorheizen.

Předehřejeme troubu na 220°C.

Mix all the ingredients in a large bowl.

Alle Zutaten in einer großen Schüssel vermengen.

Ve velké míse smícháme všechny přísady.

Lightly dust your surface with flour and roll out the dough until 2 cm thick.

Die Arbeitsfläche leicht bemehlen und den Teig 2 cm dick ausrollen.

Moukou lehce poprášíme pracovní plochu a vyválíme těsto o tloušťce 2 cm.

Line a baking tray with parchment.

Ein Backblech mit Backpapier belegen.

Na plech položíme pečící papír.

Cut out 4 scones with a round cutter (you can use a mug, a glass or a plastic cup).

Mit einem runden Ausstecher 4 Scones ausstechen (wir können einen Becher oder ein Glas benutzen).

Kulatým vykrajovátkem vykrojíme 4 scones (můžeme použít hrnek, sklenici nebo plastový kelímek).

Roll out the remaining dough and cut out more scones. Repeat until there is no dough left.

Den restlichen Teig ausrollen und weitere Scones ausstechen. Wiederholen, bis kein Teig übrig bleibt.

Vyválíme zbylé těsto a vykrojíme další scones. Opakujeme, dokud nezbyde žádné těsto.

Place the scones on the baking tray leaving gaps between them.

Die Scones mit etwas Abstand auf dem Backblech verteilen.

Scones s rozestupy vyskládáme na plech.

Brush the tops of the scones with plant milk.

Oben mit pflanzlicher Milch bestreichen.

Navrchu potřeme rostlinným mlékem.

Bake in the oven for 15-20 minutes until golden on top.

Im Backofen 15-20 Minuten backen, bis sie sich goldbraun verfärben.

Pečeme v troubě 15-20 minut dozlatova.

 

Dobrou chuť!

O autorce

Jmenuji se Denisa Hobbs a jsem lektorka angličtiny a němčiny. Oba jazyky jsem vystudovala na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy a sedm let je vyučovala na pražském víceletém gymnáziu. Od léta 2022 pracuji na volné noze. Máte-li zájem o spolupráci, napište mi.
Denisa Hobbs

Mgr. Denisa Hobbs

Lektorka anglického a německého jazyka z Prahy.

Služby

Individuální výuka
Konverzace
Konverzační procházky
Příprava na jazykové certifikáty 
Příprava na maturitu
Firemní výuka