Trojjazyčný recept na cookies

Trojjazyčný recept na cookies

Přináším vám svůj oblíbený recept na sušenky!

Ráda zkouším a kombinuju různé neobvyklé druhy mouky a sladidel, ale nechci ve vás vzbudit pocit, že si kvůli receptu musíte koupit spoustu speciálních přísad, proto své oblíbené ingredience uvádím až v poznámkách.

Co budete potřebovat?

Ingredients Zutaten Přísady

270 g flour*

270 g Mehl*

270 g mouky*

60 g sugar*

60 g Zucker*

60 g cukru*

1 tablespoon ground flax seeds

1 Esslöffel gemahlene Leinsamen

1 lžíce mletých lněných semínek

1½ teaspoon baking soda

1½ Teelöffel Backsoda

1½ lžičky jedlé sody

a pinch of salt

eine Prise Salz

špetka soli

2 teaspoons of spices*

2 Teelöffel Gewürze*

2 lžičky koření*

90 g peanut butter 100 %

90 g Erdnussmus 100 %

90 g arašídového másla

60 g syrup*

60 g Sirup*

60 g sirupu*

75-100 ml water

75-100 ml Wasser

75-100 ml vody

75 g dark chocolate chips or chopped dark chocolate

75 g Bitterschoko-Chips oder klein zerhackte Bitterschokolade

75 g peciček z hořké čokolády nebo nasekané hořké čokolády

 

Přísady různě obměňuju, ale aspoň pro představu, naposledy jsem použila následující:

* Notes * Anmerkungen * Poznámky

I mixed chickpea flour, buckwheat flour, millet flour and sorghum flour.

Ich habe Kichererbsen-, Buchweizen-, Hirse- und Sorghummehl vermischt.

Smíchala jsem cizrnovou, pohankovou, jáhlovou a čirokovou mouku.

I used panela instead of sugar. I also often use coconut suger, I love it!

Statt Zucker habe ich Panela verwendet. Oft benutze ich auch Kokosblütenzucker, den liebe ich!

Místo cukru jsem použila panelu. Často také používám kokosový cukr, ten miluju!

I used a spice blend called “Sams Porridge Gewürz” from Sonnentor.

Ich habe Sams Porridge-Gewürz von Sonnentor verwendet.

Použila jsem Charlieho koření do kaše od Sonnentoru.

I used 30 g black strap molasses and 30 g date syrup.

Ich habe 30 g Melasse und 30 g Dattelsirup verwendet.

Použila jsem 30 g melasy a 30 g datlového sirupu.

 

Jak na to? 

Method Zubereitung Postup

Preheat the oven to 175°C.

Den Backofen auf 175 Grad vorheizen.

Předehřejeme troubu na 175°C.

Mix all the dry ingredients except for chocolate in a large bowl.

Alle trockenen Zutaten außer Schokolade in einer großen Schüssel vermengen.

Ve velké míse smícháme všechny suché přísady kromě čokolády.

Mix in the wet ingredients and let the dough cool in the fridge for 10 minutes.

Die nassen Zutaten untermischen und den Teig 10 Minuten im Kühlschrank kühlen lassen.

Vmícháme mokré přísady a těsto necháme 10 minut v lednici vychladit.

Put the chocolate into the freezer for 5 minutes.

Die Schokolade für 5 Minuten in das Gefrierfach legen.

Čokoládu dáme na 5 minut do mrazáku.

Line a baking tray with parchment.

Ein Backblech mit Backpapier belegen.

Na plech položíme pečící papír.

Add the chocolate to the dough, shape cookies out of it (with a spoon or your hands) and put them onto the baking tray.

Die Schokolade zum Teig dazugeben, Kekse daraus formen und sie mit etwas Abstand auf das Backblech legen.

Přimícháme do těsta čokoládu, vytvarujeme z něj sušenky a s rozestupy je položíme na plech.

Bake in the oven for 12 minutes.

Im Backofen 12 Minuten backen.

Pečeme v troubě 12 minut.

 

Dobrou chuť!

O autorce

Jmenuji se Denisa Hobbs a jsem lektorka angličtiny a němčiny. Oba jazyky jsem vystudovala na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy a sedm let je vyučovala na pražském víceletém gymnáziu. Od léta 2022 pracuji na volné noze. Máte-li zájem o spolupráci, napište mi.
Denisa Hobbs

Mgr. Denisa Hobbs

Lektorka anglického a německého jazyka z Prahy.

Služby

Individuální výuka
Konverzace
Konverzační procházky
Příprava na jazykové certifikáty 
Příprava na maturitu
Doučování středoškolské látky
Firemní výuka